Grochu też nie guła.
- Halik
- Marka samochodu: BMW E39 Touring/JunakRS125Pro
- Podziękował;: 173 razy
- Otrzymał podziękowań: 189 razy
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Re: Grochu też nie guła.
Zacytuję fragment piosenki Jeden Osiem L - "Przyjaźń":
"Mogą zniknąć pieniądze, bo znikają w jednej chwili,
To co szczere zawsze będzie, pozostają ci co byli.
Pozostaną ci co byli, pozostaną..."
"A ty siedzisz sam w domu, tylko ty i te pieniądze,
D**ę wypiąłeś, po latach czy ktoś powie "cześć"? Nie sądzę,
Naraziłeś się na zgubę, gdzie są twoi przyjaciele?
Czy wiesz, że oprócz pieniędzy pozostało tak niewiele,
Naucz się szanować bliskich, bo to bardzo ważna sprawa,
Po raz kolejny powtarzam: życie to nie jest zabawa..."
"Mogą zniknąć pieniądze, bo znikają w jednej chwili,
To co szczere zawsze będzie, pozostają ci co byli.
Pozostaną ci co byli, pozostaną..."
"A ty siedzisz sam w domu, tylko ty i te pieniądze,
D**ę wypiąłeś, po latach czy ktoś powie "cześć"? Nie sądzę,
Naraziłeś się na zgubę, gdzie są twoi przyjaciele?
Czy wiesz, że oprócz pieniędzy pozostało tak niewiele,
Naucz się szanować bliskich, bo to bardzo ważna sprawa,
Po raz kolejny powtarzam: życie to nie jest zabawa..."
- grochu71
- Marka samochodu: Opel Corsa
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Znak zodiaku:

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, kto widzi ból w twoich oczach, podczas kiedy cała reszta wierzy w twój uśmiech na twarzy. I tak niestety jest ..... A najbardziej boli, gdy takową informację puścisz w otoczenie... i znajdzie się ktoś, kto dołoży cierpień. A nie znam osób tak silnych, by znosić te trudy. Jak dobrze, że jest Bóg, On tak nie postępuje.
- grochu71
- Znak zodiaku:

Spotykam różnych ludzi na swej drodze. Za tych co krzywdzą , dziękuję Ci Boże. Teraz wiem. Nie chcę być tacy jak oni. I za tych dobrych dziękuję. Boże, jak daleko mi do nich.
- grochu71
- Znak zodiaku:

Po wieczornej rozmowie z przemiłą Osóbką.
Pan jest zazdrosny o miłość naszą. My tacy przyziemni. Pokładający ufność w materii i ludziach. Bożkowie codzienności nami rządzą. Pieniądz, używki, seks. Stawianie na piedestale innych ludzi. Nawet gdy staramy się tak nie myśleć. Jednak są pazerni, kochający pieniądz. Zalatani, szukający okazji by dorobić kosztem innych wartości. Czy kochający człowieka do szaleństwa, ale i mylący seks i pożądliwość z szacunkiem i miłością do drugiego. Osoby mające nałogi, też uważają, że nic złego nie robią. Pan kocha bezwarunkowo. Tego samego chciał by od człowieka.
- grochu71
- Znak zodiaku:

Mogę mieć wszystko.No prawie wszystko co ziemskie. Może coś zdobędę. Dzięki działaniom coś zyskam. Może zaprzedam się układom. A co to szkodzi. A może duszę sprzedam. Ze swej godności wyzuję. Mogę poświęcić dla zbytków i układów wiele. Ale czy znajdę w tym Boga. Czy warto życie poświęcić. Bo mogę mieć niewiele .... Ale gdy powiem Bogu tak, mogę mieć wiele.
- grochu71
- Znak zodiaku:

Mam swój pomysł na życie . Być może nierozsądny dla innych. Nie potrzebuję luksusów, Nie mam parcia na kasę. Czy to jest takie dziwne? Pragnął bym mieć możliwość życia takiego by stać mnie... na opłaty, ubranie, jedzenie. Może jakieś wakacje. Ale woleli sprzedać moją ojczyznę. I teraz politycy w moim imieniu palcem nie kiwną. Nikim dla nich jestem. Ale mam Boga. I niech który ruszy.... Zabieracie co możecie. Boga nie uda się wam.
- Scelena
- Marka samochodu: Seat Ibiza 1,2 TSI
- Podziękował;: 272 razy
- Otrzymał podziękowań: 203 razy
- Znak zodiaku:

Chciwców i grabieżców nie brakuje . Dlatego walczą wszystkimi sposobami o profity i przywileje.
- grochu71
- Znak zodiaku:

Nie staraj się przerabiać mnie na swój wzór i podobieństwo. Nie da się. Chcesz? Możemy się razem wzajemnie uzupełnić. Bóg nie daje wszystkim podobnie. Mamy różne umiejętności. Razem możemy zajść dalej. Ja mam jedno skrzydło, ty drugie. To dwa, Jeśli mnie przerobisz na swoją modłę, to na jednym skrzydle daleko nie zalecisz. A jeśli zaprosimy Boga do siebie? Dopiero silni będziemy.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2015, 09:17 przez grochu71, łącznie zmieniany 1 raz.
- grochu71
- Znak zodiaku:

Nie potrafię być doskonały. Ale myślę, że mam jakieś umiejętności. Jeśli potrafię się nimi dzielić, to dobrze. Bóg daje różne talenty. Nie chowaj ich dla siebie. Podziel się, pomóż drugiemu. Nie chowaj ich dla siebie, pozostaną bezużyteczne. A choć słowo dziękuję za okazaną pomoc....bezcenne.
- grochu71
- Znak zodiaku:

Pamiętaj co przyrzekałeś. Niektórzy potrafią budować w swoim życiu na obietnicy, czekając aż zrealizujesz. Choć dla Ciebie to drobiazg. Dla drugiego może być wszystkim.
- grochu71
- Znak zodiaku:

Dlaczego czasami tak trudno jest rozmawiać?
Zamiast prośby o wyjaśnienia serwujemy chłodne spojrzenia. Zamiast żartu - milczenie. Potrzebujemy rozmowy jak dobrego jedzenia, a dobrowolnie wybieramy emocjonalną anoreksję. W środku wszystko krzyczy: mów do mnie! Obejmij mnie! Kochaj mnie! A jedyne, co wychodzi z naszych ust, to słowa nie mające żadnego znaczenia...
Zamiast prośby o wyjaśnienia serwujemy chłodne spojrzenia. Zamiast żartu - milczenie. Potrzebujemy rozmowy jak dobrego jedzenia, a dobrowolnie wybieramy emocjonalną anoreksję. W środku wszystko krzyczy: mów do mnie! Obejmij mnie! Kochaj mnie! A jedyne, co wychodzi z naszych ust, to słowa nie mające żadnego znaczenia...
- Halik
- Marka samochodu: BMW E39 Touring/JunakRS125Pro
- Podziękował;: 173 razy
- Otrzymał podziękowań: 189 razy
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Brakuje odwagi... ?? Jest za to obawa :/
Jak już "zraniliśmy słowem" to możemy jeszcze "zabić spojrzeniem". Wszystko zależy od nas, od drugiej osoby i tego na ile się znamy. Wiadomo, że w emocjach mówimy i robimy to czego nie chcemy. Jak już raz mieliśmy podobną sytuację "między nami" to i tą da radę jakoś naprawić. Czasami wystarczy spojrzenie, delikatnie uniesiony kącik ust i wiadomo, że już wszystko jest na dobrej drodze do rozejmu ;) Do tego jeszcze "przepraszam" lub inny gest na pojednanie... <bukiet>
Jak już "zraniliśmy słowem" to możemy jeszcze "zabić spojrzeniem". Wszystko zależy od nas, od drugiej osoby i tego na ile się znamy. Wiadomo, że w emocjach mówimy i robimy to czego nie chcemy. Jak już raz mieliśmy podobną sytuację "między nami" to i tą da radę jakoś naprawić. Czasami wystarczy spojrzenie, delikatnie uniesiony kącik ust i wiadomo, że już wszystko jest na dobrej drodze do rozejmu ;) Do tego jeszcze "przepraszam" lub inny gest na pojednanie... <bukiet>
- grochu71
- Znak zodiaku:

Chodzi zupełnie o co innego. Czasem chcemy coś powiedziec...a pieprzymy bez sensu. Śmiałości akurat mi nie brak.