Ubezpieczenie OC
- Halik
- Marka samochodu: BMW E39 Touring/JunakRS125Pro
- Podziękował;: 171 razy
- Otrzymał podziękowań: 179 razy
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Re: Ubezpieczenia
Ja nie wiem dlaczego ale u mnie w aplikacji dolny pasek wyświetla się na czerwono bardzo często
. Chyba będę musiał coś w ustawieniach zmienić 
. Chyba będę musiał coś w ustawieniach zmienić 
- Halik
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Jak goni nas czas to nie ma szans jechać zgodnie z wyznaczonymi ograniczeniami prędkości 

- BogdanK
- Marka samochodu: Kia Venga 1,6
- Podziękował;: 188 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Zgadza się, jazda ma być spokojna, płynna i zgodna z przepisami ruchu drogowego (wtedy ryzyko powstania kolizji jest minimalne). Ubezpieczyciele przy wyliczaniu stawek ubezpieczenia kierują się głównie ryzykiem powstawia szkody. Obecnie np. statystycznie najwięcej kolizji odnotowano w woj. mazowieckim a najmniej w woj. podkarpackim, więc i stawki ubezpieczenia są w tych województwach inne.
-
Arek
- Marka samochodu: FSO
- Podziękował;: 233 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
- Znak zodiaku:

I tu już jest problem...
Nie ma w przepisach, że nie możesz ruszyć ze świateł wciągu 3 s osiągając prędkość dopuszczalną np. 50 km/h
Idealnie pokazał to Mikuciuk jak w Automaniaku przelatywał przez Wawę w Audi R8.... wszystko zgodnie z przepisami ruchy drogowego..
zdecydowanie była to jazda dynamiczna...
Osobiście stosuję raczej emerycki, przekłada się na ilość spalonej ropy ;)
Nie ma w przepisach, że nie możesz ruszyć ze świateł wciągu 3 s osiągając prędkość dopuszczalną np. 50 km/h
Idealnie pokazał to Mikuciuk jak w Automaniaku przelatywał przez Wawę w Audi R8.... wszystko zgodnie z przepisami ruchy drogowego..
zdecydowanie była to jazda dynamiczna...
Osobiście stosuję raczej emerycki, przekłada się na ilość spalonej ropy ;)
- BogdanK
- Marka samochodu: Kia Venga 1,6
- Podziękował;: 188 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Dzisiaj w najnowszym tygodniku Motor czytałem na ten temat artykuł pt. "Zniżki za styl jazdy."
Pisze w nim m.in.: "Za około miesiąc pojawi się dodatkowy sposób na obniżenie ceny ubezpieczenia. Opłata ma być uzależniona nie tylko od historii szkód, ale także od stylu jazdy. Takie rozwiązanie w marcu zaoferuje Link4. Kierowca, który nie przekracza limitów prędkości, nie używa samochodu zbyt często lub w godzinach, kiedy najczęściej dochodzi do kolizji może liczyć na zniżki. Natomiast jeśli będzie się poruszał się zbyt szybko, ostro hamował - za polisę zapłaci więcej."
Pisze w nim m.in.: "Za około miesiąc pojawi się dodatkowy sposób na obniżenie ceny ubezpieczenia. Opłata ma być uzależniona nie tylko od historii szkód, ale także od stylu jazdy. Takie rozwiązanie w marcu zaoferuje Link4. Kierowca, który nie przekracza limitów prędkości, nie używa samochodu zbyt często lub w godzinach, kiedy najczęściej dochodzi do kolizji może liczyć na zniżki. Natomiast jeśli będzie się poruszał się zbyt szybko, ostro hamował - za polisę zapłaci więcej."
- Mysza
- Moderator
- Marka samochodu: Scenic/C4Picasso
- Podziękował;: 90 razy
- Otrzymał podziękowań: 117 razy
- Znak zodiaku:

Czyli emeryci dostaną zniżki. Ja raczej nie jeżdżę w szczycie, no może 3 razy w tygodniu rano do biura, ale za ciężkość mojego buta ręczyć nie mogę. Mam zwłaszcza jedno miejsce, gdzie gaz do dechy wciskam, żeby wyprzedzić wszystkich maruderów.
- Halik
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Najpierw ograniczenia dla samochodów odnośnie emisji spalin, podatek dla aut starszych niż 10 lat, teraz obiecują zniżki w ubezpieczeniu jak będziesz jeździł mniej... Pomału to będzie się opłacać przesiąść się do komunikacji miejskiej niż mieć swoje auto.
Ciekawe co dla motocykli wymyślą
Ciekawe co dla motocykli wymyślą

-
Arek
- Marka samochodu: FSO
- Podziękował;: 233 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
- Znak zodiaku:

Cofamy się do początku ubiegłego stulecia, gdzie samochód był dobrem ponad luksusowym....