Grochu też nie guła.
- grochu71
- Marka samochodu: Opel Corsa
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Znak zodiaku:

Re: Grochu też nie guła.
Pewne działania i ich skutki nie są dziełem przypadku. Są składową naszych działań lub zaniechań. To w jaki sposób rozwiążemy też może nie być w pełni od nas zależnym. Warto w swe życie zaprosić Boga. Możemy wtedy dostrzec inne aspekty spraw naszego życia. A wartości jakie niesie wiara w Jezusa Chrystusa niesie ze sobą dobro dla ludzi. Może i kiedyś to światło choć by ze mnie zacznie emanować.
- grochu71
- Znak zodiaku:

Rozmowa ze znajomym i jego rada... "Powinieneś się zemścić i tak przywalić, że... ". Jakie było jego zdziwienie, że nie przewiduję takiej opcji. Wzajemne nakręcanie spirali nieprzyjemnych zdarzeń? A na cóż mi to. A jeszcze modlitwa za tą osobę. Znajomy zbaraniał. Wychowany w zasadzie "Róbta co chceta" Nie wiedział co powiedzieć. Jak wspomniał, nie wiedział kto teraz jest głupi. On ze swoją agresją, czy ja z jej brakiem. Jest mi Boże niezmiernie miło, że pozwoliłeś mi wyjaśnić..... Przebaczenie i modlitwa. Sam się przy rozmowie czegoś dla siebie nauczyłem. To działa gdy właśnie ja czy ty pragniesz być blisko z Bogiem.
- grochu71
- Znak zodiaku:

Nie , to nie kultura... Sam nie chcę od kogoś obrywać. To i sam nie zaatakuje. A mina drugiego na brak riposty? Bezcenne.... Może sam się potem nauczy nie odpowiadac złem na zło.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2015, 09:58 przez grochu71, łącznie zmieniany 1 raz.
- Halik
- Marka samochodu: BMW E39 Touring/JunakRS125Pro
- Podziękował;: 173 razy
- Otrzymał podziękowań: 189 razy
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Agresja napędza agresje... Lepiej się w porę pohamować i wycofać zanim zrobi się coś na prawdę głupiego i później będzie się tego żałować...
Przypomniał mi się refren jednej piosenki Blue Cafe - "Złość"
"Co ci da ta złość odpuść sobie bądź gość
Co ci da ta złość odpuść sobie to dotyka i ciebie..."
Przypomniał mi się refren jednej piosenki Blue Cafe - "Złość"
"Co ci da ta złość odpuść sobie bądź gość
Co ci da ta złość odpuść sobie to dotyka i ciebie..."
- grochu71
- Znak zodiaku:

Człowiek widzi i odczuwa działania bieżące. Te , które może zobaczyć czy odczuć. Ale nie jest w stanie odczuć na bieżąco tych zmian pełzających. Ciężkiej pracy czy nauki, które to dają późniejsze efekty. Używki....tu efekty też są stopniowe. Chcemy już teraz, zaraz. Raczej długofalowe działania nas nie interesują. Bóg w taki właśnie sposób z wieloma pracuje. Powolutku. Potrafi też w sposób spektakularny. Ale czy każdy zmiany doceni. Oby tak było. Bo dla każdego Bóg chce dobrze.
- Halik
- Marka samochodu: BMW E39 Touring/JunakRS125Pro
- Podziękował;: 173 razy
- Otrzymał podziękowań: 189 razy
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Dzieje się tak dlatego, że nie mamy czasu... nie mamy cierpliwości... bo liczy się tylko tu i teraz. Jak wyznaczymy sobie cel długofalowy to z czasem zaczynamy się od niego bardziej oddalać niż się do niego zbliżać. Dochodzą bieżące przeszkody, które musimy pokonać "już". Ich nie możemy odłożyć "na zaś". Jeżeli ten cel uda nam się zrealizować w ciągu kilku miesięcy czy lat to jesteśmy z niego dumni, ale czy inni cieszą się razem z nami ??grochu71 pisze:Chcemy już teraz, zaraz. Raczej długofalowe działania nas nie interesują.
- grochu71
- Znak zodiaku:

Czasami wierność bywa trudna.Nie jest to cecha w czasach moich zbyt szanowana. Wierność w małżeństwie czy związkach doskonale obrazuje fala rozwodów i rozstań ludzi. Wierność zasadom Wiary też sprawia trudność, gdy świat kusi niekoniecznie dobrymi rozwiązaniami. Kuleje także zasada wierności Ojczyźnie. Mamy doskonały przykład w polityce, mediach czy życiu codziennym ludzi, którym "przerobiono" myślenie. Wierność przez kręgi lewacko-liberalne została zmodyfikowana do ...wierni są tylko sobie. A i tak do momentu gdy mają z tego profity. Potrafią zmienić pogląd sprawy w jednym momencie. Trud jaki sprawia wierność założeniom wynikającym z zasad ogólnie przyjętych za dobre, bywa czasem "bolesny". A ja w kwestii wiary i wierności zasad wyniesionych z domu, wiary i życia nie zmienię. Nie będę robił z gęby cholewy.
- Scelena
- Marka samochodu: Seat Ibiza 1,2 TSI
- Podziękował;: 272 razy
- Otrzymał podziękowań: 203 razy
- Znak zodiaku:

Nie każdy Groszki <pocieszacz> Na pewno są tacy co doceniają co dla nich robisz <buziak>
- grochu71
- Znak zodiaku:

Ja przerabiam teraz opcję każdy. A reszta ma to w d... Dlatego cieszy mnie rozwój w innych kategoriach postrzegania.