Ubezpieczenie OC
- Halik
- Marka samochodu: BMW E39 Touring/JunakRS125Pro
- Podziękował;: 171 razy
- Otrzymał podziękowań: 179 razy
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Re: Ubezpieczenia
Ja dostałem OC na przyczepkę. W zeszłym roku płaciłem 82zł. Teraz opcja podstawowa 90zł. Komfort 110zł (ubezpieczenie zniżek auta w razie czego). I chyba się zdecyduje na tą wersję droższą...
- Scelena
- Marka samochodu: Seat Ibiza 1,2 TSI
- Podziękował;: 258 razy
- Otrzymał podziękowań: 200 razy
- Znak zodiaku:

Rząd chce się przyjrzeć drastycznej podwyżce OC http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 11192.html
- sebap
- Administrator
- Marka samochodu: Chevrolet Captiva 2.4 PB+LPG
- Podziękował;: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 251 razy
- Znak zodiaku:

Słyszałem już o tym wcześniej. Raczej nic nie zdziałają bo ubezpieczyciele jak jeden mąż twierdzą, że ponoszą wysokie koszty odszkodowań i nie mogą sobie pozwolić na dokładanie do interesu.
- BogdanK
- Marka samochodu: Kia Venga 1,6
- Podziękował;: 188 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
- "W 2015 roku faktycznie tzw. wynik techniczny, czyli różnica pomiędzy składkami a kosztami ubezpieczenia samochodowego OC, był ujemny i wyniósł -1,056 mld zł, podczas gdy rok wcześniej strata była na poziomie 782,5 mln zł.sebap pisze:Słyszałem już o tym wcześniej. Raczej nic nie zdziałają bo ubezpieczyciele jak jeden mąż twierdzą, że ponoszą wysokie koszty odszkodowań i nie mogą sobie pozwolić na dokładanie do interesu.
Nie zapominajmy jednak, że jednocześnie branża ubezpieczeniowa zarobiła na swoich klientach łącznie aż 5,6 mld zł na czysto (w 2014 roku 6,7 mld zł), więc trudno tu w ogóle mówić o jakichś zagrożeniach dla istnienia towarzystw. Ewentualnie chyba tylko o zagrożeniu zbyt niskiej dywidendy od zysku dla ich akcjonariuszy.
To samo pokazują dane z pierwszej połowy bieżącego roku - co prawda strata techniczna na OC samochodowym to 606 mln zł, ale łączny zysk netto ubezpieczycieli wyniósł już 2,3 mld zł (rok wcześniej 3,5 mld zł)."
- Scelena
- Marka samochodu: Seat Ibiza 1,2 TSI
- Podziękował;: 258 razy
- Otrzymał podziękowań: 200 razy
- Znak zodiaku:

Single i kobiety płacą najwięcej za OC!
Z najnowszych badań wynika, że cena polisy w dużej mierze zależy od stanu cywilnego kierowcy. Okazuje się, że najwięcej płacą single – średnio o 483 zł więcej niż kierowcy, którzy mają już współmałżonka.
http://moto.onet.pl/aktualnosci/single- ... -oc/y708f8
Z najnowszych badań wynika, że cena polisy w dużej mierze zależy od stanu cywilnego kierowcy. Okazuje się, że najwięcej płacą single – średnio o 483 zł więcej niż kierowcy, którzy mają już współmałżonka.
http://moto.onet.pl/aktualnosci/single- ... -oc/y708f8