Grochu też nie guła.
- SylVWia
- Moderator
- Marka samochodu: Opel Omega 2.5 dti
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Re: Grochu też nie guła.
Grochu, nie możesz wrzucać wszystkich do jednego wora, bo możesz tym (nawet nieświadomie) skrzywdzić kogoś głęboko.
Jakkolwiek by nie było, zawsze powinniśmy spróbować odnaleźć promyk słońca. Bo nawet za gęstymi chmurami świeci słońce. To tylko kwestia czasu, podmuchu wiatru (wichury, huraganu, tornada?) i wszystko się rozjaśni. <kot>
Jakkolwiek by nie było, zawsze powinniśmy spróbować odnaleźć promyk słońca. Bo nawet za gęstymi chmurami świeci słońce. To tylko kwestia czasu, podmuchu wiatru (wichury, huraganu, tornada?) i wszystko się rozjaśni. <kot>
"- Kto Ty jesteś?
- Kotek mały.
- Jaki znak Twój?
- Lew." T. Majeran
http://www.alcorhodowla.wordpress.com
- Kotek mały.
- Jaki znak Twój?
- Lew." T. Majeran
- grochu71
- Marka samochodu: Opel Corsa
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Znak zodiaku:

W tej chwili mogę. Jeśli w tej sytuacji fizycznie jestem sam. Opisuję swój pogląd. O pewnych rzeczach nie piszę. Nie będę się obnażał. Z plotkami nie wygram. Na chwilę obecną ....nie dopiszę.
- grochu71
- Znak zodiaku:

Podle mnie potraktowano.... Wielu o tym wie. Ale boją się postawić stojącym wyżej. Osoba bliska mi zamiotła mnie pod dywan. A wiele mogła uczynić. Ale układy partyjno towarzyskie są ważniejsze. Na rodzinę też nie mam co liczyc. Amen.
- SylVWia
- Moderator
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Bo z rodziną to najlepiej wychodzi się na zdjęciach - nie wiedziałeś? ;)
Ja, mimo młodego wieku (ha!), coś już o tym wiem. I niestety wiele znam historii gdzie obcy ludzie więcej Ci pomogą niż najbliższa rodzina. Smutne to ale niestety prawdziwe.
Z tego powodu cieszę się, że jestem jedynaczką.
Ja, mimo młodego wieku (ha!), coś już o tym wiem. I niestety wiele znam historii gdzie obcy ludzie więcej Ci pomogą niż najbliższa rodzina. Smutne to ale niestety prawdziwe.
Z tego powodu cieszę się, że jestem jedynaczką.
"- Kto Ty jesteś?
- Kotek mały.
- Jaki znak Twój?
- Lew." T. Majeran
- Kotek mały.
- Jaki znak Twój?
- Lew." T. Majeran
- grochu71
- Znak zodiaku:

Rodzinę już dawno odciąłem....po bardzo złej propozycji ze strony mamy. Kontakty są tylko oficjalne.
- SylVWia
- Moderator
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Coż powiedzieć... Głowa do góry - mimo wszystko.
"- Kto Ty jesteś?
- Kotek mały.
- Jaki znak Twój?
- Lew." T. Majeran
- Kotek mały.
- Jaki znak Twój?
- Lew." T. Majeran
- Halik
- Marka samochodu: BMW E39 Touring/JunakRS125Pro
- Podziękował;: 173 razy
- Otrzymał podziękowań: 189 razy
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Oparcie... szacunek... lojalność... uznanie... przyjaźń... Co te słowa dzisiaj znaczą... ??
Wszystkich jedną miarą nie możemy mierzyć. Sparzeni raz mamy uraz i nie wiemy czy zaufać innym, czy możemy na nich liczyć i czy są naszymi prawdziwymi przyjaciółmi...
Jedno jest pewne "umiesz liczyć licz na siebie..." a reszta jakoś się ułoży...
Wszystkich jedną miarą nie możemy mierzyć. Sparzeni raz mamy uraz i nie wiemy czy zaufać innym, czy możemy na nich liczyć i czy są naszymi prawdziwymi przyjaciółmi...
Jedno jest pewne "umiesz liczyć licz na siebie..." a reszta jakoś się ułoży...
- grochu71
- Znak zodiaku:

Jestem. Oddycham. Czuję. Żyję. Pan Bóg wymyślił nas na Swój i podobny sposób. Nawet sam nie wiem tak do końca co potrafię. Ale staram się by dobrze to wyszło. Jeśli uda się, to dobrze. Może nie tylko ja zyskam. Fajnie te sprawy Bóg wymyślił. Tylko dla Niego jesteśmy tacy sami. daj Panie sił by trwać dla Twej chwały i pożytku dla ludzi. Amen. 
- grochu71
- Znak zodiaku:

Miękkie serce, twardy tyłek? Jest coś z prawdy. Ale czyż człowiek wiary winien taki być? Nie zatwardzajcie serc waszych. Oznacza to, że mam być frajerem? Zależy jak na to patrzę. Bo wybaczenie czy nie chowanie urazy jest czymś dziwnym. Czy ewentualna pomoc drugiemu gdy mu źle tym co mam? To jest frajerstwo? Nie. To ten, który tak na mnie patrzy ma błędne pojęcie człowieka w swym sercu. A wystarczy ot tyle..."czlowieku nie bądż świnią, bądź człowiekiem". Panie. Obym choć tyle potrafił. Amen.
- grochu71
- Znak zodiaku:

Pomimo swej małości. Pomimo nieporadności. Zawsze masz coś, czym możesz obdarować drugiego. Dobre słowo, miły gest czy modlitwa. Nawet drobniaki, które pozwolą by inny głodny nie chodził. A uśmiech na twarzy czy dziękuję, potrafią sprawić, że ktoś sympatyczniej popatrzy na ciebie. Mina cierpiętnika nie pasuje mi do twarzy. To prawda. Mogę mieć ciężko. Ale też mogę nie zdawać sobie sprawy, że ten obok ma jeszcze większe kłopoty. A przyjazne Boże nastawienie wróci do ciebie. Sam tego doświadczyłem. Postaraj się uśmiechnąć. Proszę o to Chrystusa za Ciebie. Może to ty kiedyś mi pomożesz.
- Scelena
- Marka samochodu: Seat Ibiza 1,2 TSI
- Podziękował;: 272 razy
- Otrzymał podziękowań: 203 razy
- Znak zodiaku:

I tym się ludzie różnią.
Jeden histeryzuje i w koło obwieszcza światu jaki to on nieszczęśliwy wyolbrzymiając najczęściej byle bzdurę . A drugi mający naprawdę ciężkie przeżycia stara się się o tym nie mówić niosąc w pokorze swój ciężki krzyż.
Jeden histeryzuje i w koło obwieszcza światu jaki to on nieszczęśliwy wyolbrzymiając najczęściej byle bzdurę . A drugi mający naprawdę ciężkie przeżycia stara się się o tym nie mówić niosąc w pokorze swój ciężki krzyż.
- Halik
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Fajny wpis znalazłem na jednym fanpage'u -> "Być kimś więcej niż sobą."
https://www.facebook.com/niewspolczesny ... 74572365:0
Trochę czytania jest ale warto poświęcić parę minut na jego lekturę ;)
https://www.facebook.com/niewspolczesny ... 74572365:0
Trochę czytania jest ale warto poświęcić parę minut na jego lekturę ;)
- grochu71
- Znak zodiaku:

Zawsze możesz powiedzieć nie. Tylko żebyś powiedział w sposobie i czasie właściwym. Nie zgadzam się na nieetyczne traktowanie siebie, innych. Na krzywdzący czyn i słowo mnie czy drugiego człowieka. A co do siebie. Możesz wybrać opcję zrobię lub nie. Przeanalizujesz skutki i czemu ma to służyć. Po sobie wiem. Warto pewne sprawy "gardłowe" przemodlić. Duch Św. zawsze coś podpowie. Mnie juz parokrotnie przed głupotą własną ochronił.
- Halik
- Znak zodiaku:

- Kontakt:
Chcesz być dobry, uczynny, pomocny... Zawsze starasz się mówić wszystkim "tak" jak coś chcą od ciebie. Pewnego razu powiedź "nie" i poczekaj na ich reakcje. Jaka jest ?? Odwracają się na pięcie i szukają pomocy u kogoś innego. A czy zapytają się dlaczego teraz padło słowo "nie"... ??
- grochu71
- Znak zodiaku:

Świat oparty na materii. Pieniądz daje wiele. Sieć wzajemnych powiązań. Zdrowie, pieniądz, atrakcyjność nie są wieczne. Gdy powinie się noga, zostaniesz prawdopodobnie sam. Bo już nie będzie można z ciebie zyskać. Prawdziwym przyjacielem jest ten, dzięki któremu mogę stać się lepszy.