Aku pewnie bezobsługowy więc zerwał naklejkę, pod którą muszą być korki, dolał wody destylowanej i podładował a aku jak był zasiarczony tak jest i nie wróżę mu długiego życia. Zimy nie przeżyje, tak sądzę.
Autko się zepsuło :(
- sebap
- Administrator
- Marka samochodu: Chevrolet Captiva 2.4 PB+LPG
- Podziękował;: 112 razy
- Otrzymał podziękowań: 162 razy
- Znak zodiaku:
- BogdanK
- Marka samochodu: Kia Venga 1,6
- Podziękował;: 147 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
Pożar auta.
"Samochód miał dopiero 5 lat, a najgorsze jest to, że ubezpieczyciel wcale nie chce płacić, bo według rzeczoznawcy do pożaru doszło z powodu usterki auta, a tego polisa nie obejmuje."
Nigdy polisa AC tego nie obejmowała. Zawsze ubezpieczyciel powie, że do szkody (pożaru auta) doszło w winy właściciela (ubezpieczonego), ponieważ nie dbał o stan techniczny pojazdu. Ubezpieczyciel wypłaci odszkodowanie za pożar samochodu tylko, gdy zostanie stwierdzone, że doszło do podpalenia auta przez inną osobę.
"Samochód miał dopiero 5 lat, a najgorsze jest to, że ubezpieczyciel wcale nie chce płacić, bo według rzeczoznawcy do pożaru doszło z powodu usterki auta, a tego polisa nie obejmuje."
Nigdy polisa AC tego nie obejmowała. Zawsze ubezpieczyciel powie, że do szkody (pożaru auta) doszło w winy właściciela (ubezpieczonego), ponieważ nie dbał o stan techniczny pojazdu. Ubezpieczyciel wypłaci odszkodowanie za pożar samochodu tylko, gdy zostanie stwierdzone, że doszło do podpalenia auta przez inną osobę.
- Scelena
- Marka samochodu: Scenic II 1,6 16V
- Podziękował;: 169 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
- Znak zodiaku:
Nie wyglądało to tak źle . Po prostu upaliła się wtyczka, prawdopodobnie przez zaśniedziałe styki i musiało się zadziać wcześniej tylko ja nie wyczułam . Mogło się jednak skończyć niebezpiecznie gdyby iskra dostała się do paliwa . Aż się zdziwiłam, że tak szybko mi zrobił bo przecież części musiał zamawiać a jak zobaczyłam te wozy czekające w kolejce na naprawę to myślałam, że kilka dni będę musiała poczekać a tu proszę
. Zapłaciłam 750 zł 
Zawsze dobrze chodził mi silnik
cichutko, ma moc, ale teraz jeszcze lepiej 

Zawsze dobrze chodził mi silnik