niekoniecznie. podzieliłem się swoimi spostrzeżeniami. Wszystkie porównywarki reklamują się że są takie super, ale jak przychodzi co do czego to ich interes kończy się na sprzedaży ubezpieczenia. Brak żadnej pomocy posprzedażowej, klient jest klientem podczas zawierania ubezpieczenia. Dajmy specjalistą zająć się swoją pracą. Osobiście nie znam się na ubezpieczeniach więc jak mogę wybrać dla siebie najlepszą opcję? DO kogo będę miał pretensję jak nie wypłacą mi odszkodowania? Idąc do sprawdzonego agenta mam pewność że ubezpieczenie wybrał mi specjalista kierując się moim dobrem a nie ceną i nie piszę tu o oc po to powinno być jak najtańsze.BogdanK pisze:Niewątpliwie.
Ubezpieczenie OC
Re: Ubezpieczenia
Ostatnio zmieniony 13 lut 2016, 20:54 przez aipate, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Arek
- Marka samochodu: FSO
- Podziękował;: 233 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
- Znak zodiaku:

Co do ubezpieczenia.... już za trochę mnie to czeka.... 
Jedynie co to pewnie tylko drożej będzie... <zalamka>
Jedynie co to pewnie tylko drożej będzie... <zalamka>
- Scelena
- Marka samochodu: Seat Ibiza 1,2 TSI
- Podziękował;: 258 razy
- Otrzymał podziękowań: 200 razy
- Znak zodiaku:

Zanim kupowałam auto Filipowi było sporo taniej bo gdzieś tam już nie pamiętam proponowali mi 900 zł a po kupnie podskoczyło na 1100 najtańsze.
Tak <yes> jakiś dodatkowe zdzierstwo <nerwus> i to na sam koniec roku.
Tak <yes> jakiś dodatkowe zdzierstwo <nerwus> i to na sam koniec roku.
- BogdanK
- Marka samochodu: Kia Venga 1,6
- Podziękował;: 188 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Wszystko zależy od tego, czy kupujemy samą polisę OC, czy pakiet ubezpieczeniowy włącznie z ubezpieczeniem AC. Jeśli samo OC, to faktycznie warto skorzystać z agencji ubezpieczeniowej, reprezentującej kilkunastu ubezpieczycieli (a nie porównywarki internetowej, gdzie wcale nie musimy otrzymać najtańszej oferty OC, a jeszcze będą żądać podania wielu naszych danych i później zapełniać nam skrzynkę pocztową spamem).
Inaczej sprawa wygląda, jeśli kupujemy również polisę AC. Jeśli nie mamy swojego zaufanego ubezpieczyciela, to też można skorzystać z pomocy takiej agencji ubezpieczeniowej. Ale w takim przypadku nie można patrzyć tylko na najniższą cenę ubezpieczenia AC, tylko sprawdzić jaką faktycznie otrzymujemy ochronę ubezpieczeniową (czyli np. przeczytać OWU - "Ogólne warunki ubezpieczenia", a szczególną uwagę zwrócić na tzw. "wyłączenia").
Inaczej sprawa wygląda, jeśli kupujemy również polisę AC. Jeśli nie mamy swojego zaufanego ubezpieczyciela, to też można skorzystać z pomocy takiej agencji ubezpieczeniowej. Ale w takim przypadku nie można patrzyć tylko na najniższą cenę ubezpieczenia AC, tylko sprawdzić jaką faktycznie otrzymujemy ochronę ubezpieczeniową (czyli np. przeczytać OWU - "Ogólne warunki ubezpieczenia", a szczególną uwagę zwrócić na tzw. "wyłączenia").
- Scelena
- Znak zodiaku:

Uwaga kierowcy! Niekorzystna zmiana prawa
Przez tą drobną zmianę w przepisach dostaniesz niższe odszkodowanie za wypadek samochodowy! Mało kto zauważył, że 24 stycznia br. weszły w życie przepisy, które powodują, że poszkodowany będzie mógł dochodzić roszczeń wyłącznie przed sądem swojego miejsca zamieszkania lub w miejscu powstania szkody. Oczywiście kluczowe jest tu słowo „wyłącznie”, przez które zasądzane odszkodowania z tytułu OC mogą być znacznie niższe.
Czytajcie >>> http://www.fakt.pl/motoryzacja/zmiana-p ... Interakcja
Przez tą drobną zmianę w przepisach dostaniesz niższe odszkodowanie za wypadek samochodowy! Mało kto zauważył, że 24 stycznia br. weszły w życie przepisy, które powodują, że poszkodowany będzie mógł dochodzić roszczeń wyłącznie przed sądem swojego miejsca zamieszkania lub w miejscu powstania szkody. Oczywiście kluczowe jest tu słowo „wyłącznie”, przez które zasądzane odszkodowania z tytułu OC mogą być znacznie niższe.
Czytajcie >>> http://www.fakt.pl/motoryzacja/zmiana-p ... Interakcja
- sebap
- Administrator
- Marka samochodu: Chevrolet Captiva 2.4 PB+LPG
- Podziękował;: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 251 razy
- Znak zodiaku:

OC mamy do zapłaty do 17 marca. W tamtym roku było 350zł z NNW a teraz przyszło 511zł bez NNW a 570zł z NNW <szok>.
Byliśmy pytać u agenta ubezpieczeniowego czy by nie znalazła coś tańszego. Od wczoraj przetrzepała 15 towarzystw i znalazła najtańsze. 502zł bez NNW, 532zł z NNW <ściana>. Czyżby tak podrożało od zeszłego roku? Silnik 2 litry, pełna zniżka.
Byliśmy pytać u agenta ubezpieczeniowego czy by nie znalazła coś tańszego. Od wczoraj przetrzepała 15 towarzystw i znalazła najtańsze. 502zł bez NNW, 532zł z NNW <ściana>. Czyżby tak podrożało od zeszłego roku? Silnik 2 litry, pełna zniżka.
-
Arek
- Znak zodiaku:

Tak, niestety... a ma iść ciągle do góry.... <zalamka>
No, mam rachunek i ja....
OC, NNW, AC, SZYBY - 1017
UB. MIESZKANIA - 190
Taki pakiecik....
No, mam rachunek i ja....
OC, NNW, AC, SZYBY - 1017
UB. MIESZKANIA - 190
Taki pakiecik....
- Scelena
- Znak zodiaku:

Pisałam już , że jak szukałam dla Filipa to w październiku było o wiele taniej. Towarzystwa same sobie tak drastycznie podniosły stawki jak tylko pojawiła się zapowiedź podatku bankowego. Z tego co słyszałam będą się teraz musieli tłumaczyć na jakiej podstawie to zrobiły.
-
Arek
- Znak zodiaku:

Na podstawie kalkulacji zysków / strat.... wszyscy podnieśli.... więc... mogą se dywagować...
Maja doprowadzić do podobnej sytuacji jak w UK... OC jest drogie w ..uj... :sad:
Maja doprowadzić do podobnej sytuacji jak w UK... OC jest drogie w ..uj... :sad: